A PortalWare termékcsalád

A termékcsalád három fő és tucatnyi kisebb termékből áll. Mindegyik java nyelven íródott, platform független (többféle Linux, Unix, Windows verzió támogatott), akár heterogén környezetben is alkalmazható. Az adatbázis kezelő rendszerek sokaságával (MySQL, Oracle, IBM DB2, MS SQL…) képes együttműködni. Az alkalmazott megoldásoknak köszönhetően robosztus, vertikálisan és horizontálisan skálázható, jól terhelhető és hibatűrő.

Külön termék felel azért, hogy minimalizáljuk az erőforrás igényes adatbázis lekérdezéseket, ezért megoldásaink kisebb válaszidőt, nagyobb terhelhetőséget biztosítanak, mint a hagyományos dinamikus portálok.

Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy termékeink ne csak egy-egy speciális problémára nyújtsanak megoldást, hanem minél általánosabbak legyenek. Így felhasználásukkal készíthetünk hírportált, videó publikáló honlapot, közgyűjteményi adatbázist, de akár webes CRM, ERP rendszereket is.

A bevezetések során termékeinket a feladatnak megfelelően testre szabjuk XML konfigurációs fájlok használatával és nem programozással. Így jelentősen csökken a hibák lehetősége és a bevezetésre fordítandó idő. A nagyfokú konfigurálhatóság biztosítja, hogy ügyfeleink igényei a lehető legjobban ki legyenek elégítve, a termék alkalmazkodjon az ügyfélhez és ne az ügyfél a termékhez.

A PortalWare termékcsalád három fő eleme:

 

PortalWare architektúraPortalWare LiCoMS

PortalWare LiCoMS a termékcsalád dokumentumkezelésért felelős tagja. Teljes körű metázórendszerrel rendelkezik, XML konfigurációs fájlokkal adható meg, hogy milyen dokumentumtípusokat kezeljen, a dokumentumtípusnak milyen tulajdonságai vannak, és ezen tulajdonságok hogyan jelennek meg a portálon.

Dokumentumtípus lehet hírportál esetén a hír, képgyűjtemény, rovat, videó, CRM esetén az ügyfél. A hír dokumentumtípus tulajdonsága például a cím, a megjelenés dátuma, vagy a forrás.

A LiCoMS a konfiguráció alapján elkészíti  az adatbázist és létrehozza a dokumentumok karbantartására szolgáló webes adminisztrációs felületet, mely könnyen kezelhető, letisztult és rendkívül felhasználóbarát.

További jellemzők:

  • ACL alapú jogosultságkezelés
  • böngészőben futó kliens
  • beépített workflow modul
  • verziókezelés

PortalWare ContentGenerator

PortalWare xlsNagyon sokszor a weben megjelenő tartalmak sokkal ritkábban változnak, mint ahányszor megjelenítjük őket. Ezért ezeket minden lapletöltéskor erőforrás igényes adatbázis műveletekkel előállítani pazarló, csökkenti a terhelhetőséget, növeli a hibák előfordulását. Erre a problémára nyújt megoldást a PortalWare ContentGenerator tartalomgeneráló alkalmazás. Ebben definiálhatjuk, hogy milyen eseményre (például a LiCoMSban egy dokumentum szerkesztésének befejezésekor, vagy adott idő eltelte után) milyen tartalmat szeretnénk előállítani. A tartalom előállítása XSL transzformációval történik, így a tartalom és a külalak elválasztása is megtörténik. A generálás eredményt legtöbbször fájlokban tároljuk, így a PortalWare PortalServer már ezen fájlokból állítja elő a megjelenítendő oldalt.

PortalWare PortalServer

A megjelenítésért felelős termék a PortalWare PortalServer. Ez az alkalmazás a dobozelvű megjelenítést támogatja, a tartalmakat lap/konténer/tartalom hierarchiában képes megjeleníteni. A tartalom, amit megjelenít lehet statikus fájl (például, amit a ContentGenerator állított elő), JAVA servlet, vagy tetszőleges URL‑en keresztül elérhető tartalom. A LightPort Portal Server szintén XML fájlokon keresztül konfigurálható.

Tartalmaz többek között teljes szövegű keresést, közösségi média modulokat, integrált lekérdező felületet, térinformatikai alkalmazást, video streaming megoldást, illetve további számos funkciót.

Főbb tulajdonságok:

  • designelvű, alkalmazásával nagyon sokféle design megvalósítható
  • képes meglévő, tetszőleges nyelven megírt, url-en elérhető alkalmazás (például vállalati telefonkönyv) integrálására
  • jogosultságkezelési megoldással rendelkezik, így például intranet portál kialakítása is könnyen megoldható

portálmotor, portálrendszerek, PortalWare, webdesign, reszponzív design, MRP, CRM, XML, worklflow, webáruház, adatbázis, SMS payment